با نحوه خواندن نماز شب آشنا شوید

احکام دین ما می توانند ما را به طرف بهترین ها بکشانند

با نحوه خواندن نماز شب آشنا شوید

نماز شب خواندن
خواندن نماز شب دارای فضیلت و ثواب زیادی است و بارها پیشوایان مسلمانان را به خواندن این نماز تشویق کرده اند. در ادامه این مطلب نحوه خواندن نماز شب و احکام مربوط به خواندن این نماز را در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار داده ایم.

نماز شب از انواع نمازهای مستحب است که پیشوایان ما خواندن این نماز را به مسلمانان تاکید کرده اند و برای آن نیز پاداش های زیادی ذکر شده است. خواندن نماز شب بر پیامبر اکرم واجب بود و این نماز یکی از عبادت های خالص برای اولیای خدا محسوب می شود همچنین نماز شب انسان را به خدا نزدیکتر می کند. 
نماز شب به تجهد معروف است و جزء برترین اعمال مستحبی محسوب می شود و می توان گفت بعد از نمازهای واجب خواندن نماز شب یکی از سفارش شده ترین عبادت ها برای هر فرد مسلمان است.
 
 
 

نحوه خواندن نماز شب

زمان خواندن نماز شب از نیمه شب تا اذان صبح می باشد و خواندن این نماز در نزدیکی اذان صبح دارای فضیلت بیشتری می باشد. نماز شب 11 رکعت می باشد که 8 رکعت آن باید به نیت نماز شب خوانده شود که این 8 رکعت به صورت 4 نماز دو رکعتی ( مانند نماز صبح ) خوانده می شود و 2 رکعت بعدی نیز به نیت نماز شفع خوانده می شود و 1 رکعت آخر نماز نیز به نیت نماز وتر خوانده می شود.
توجه داشته باشید که در 8 رکعت اول می توانید به خواندن سوره حمد اکتفا کنید و در سه رکعت بعدی نیز می توانید بعد از خواندن سوره های حمد و توحید به خواندن قنوت معمولی اکتفا نمایید. در این مطلب قصد داریم تا شما را با نحوه خواندن نماز پر فضیلت شب آشنا سازیم.

نماز شب

نماز شب را باید چگونه بخوانیم ؟

ابتدا باید هشت رکعت نماز که مانند نماز صبح است بخوانید ( 4 تا نماز 2 رکعتی که به نیت نماز شب خوانده می شود‌)‌.
در رکعت اول 1 بار سوره حمد و 1 بار سوره توحید و رکوع و سجده خوانده می شود.
در رکعت دوم 1 بار سوره حمد و 1 بار سوره توحید و قنوت و رکوع و سجده و تشهد و سلام خوانده می شود.
بعد از خواندن 4 نماز دو رکعتی باید دو رکعت نماز شفع را بخوانید که نحوه خواندن نماز شفع به صورت زیر است:
بهتر است در رکعت اول نماز شفع بعد از خواندن سوره حمد سوره ناس خوانده شود و در رکعت دوم نماز شفع بعد از خواندن سوره حمد سوره فلق خوانده شود.
بعد از خواندن نماز شفع باید 1 رکعت نماز وتر خوانده شود که نحوه خواندن این نماز به صورت زیر است:
بعد از خواندن سوره حمد به مدت سه مرتبه سوره توحید و یک مرتبه سوره فلق و یک مرتبه سوره ناس خوانده می شود همچنین می توانید بعد از خواندن سوره حمد فقط یک سوره بخوانید سپس دست هایتان را برای قنوت رو به آسمان بگیرید و حاجت های خود را از خدا بخواهید.
برای چهل مومن دعا کنید و چهار مرتبه بگویید: «اَللّهُمَّ اِغْفِر لِلْمومِنینَ وَ اَلْمومِناتْ وَ اَلْمُسلِمینَ وَ اَلْمُسلِماتْ» سپس از خداوند طلب مغفرت کنید و هفتاد مرتبه بگویید: «استغفرالله ربّی و اتوبُ الیه» و از پروردگار خود طب آمرزش کنید و به سوی او بازگردید.
هفت مرتبه بگویید: «هذا مقامُ العایذٍٍِ بكَ منَ النّارِ» و بعد از خواندن این دعا 300 مرتبه «العفو» بگویید و سپس بگویید: «ربّ اغفرلی و ارحمنی وتُب عَلیَّ انّكَ انتَ التّوابُ الغفُورُ الرّحیم» سپس رکوع و سجده و تشهد و سلام را بخوانید.
در پایان خواندن نماز تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (‌س ) را بگویید که نحوه خواندن تسبیحات به صورت زیر است:
الله اکبر : 34 مرتبه
الحمدالله : 33 مرتبه
سبحان الله : 33 مرتبه

نماز شب

آسان ترین روش برای خواندن نماز شب

نماز شب همیشه به صورتی که در قسمت قبلی این مطلب ذکر شد خوانده می شود ولی شما می توانید این نماز را به صورت آسان تر نیز بخوانید. در ادامه برخی از احکام مربوط به آسان تر خواندن نماز شب را در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار می دهیم:

احکام مربوط به نماز شب

  • نماز شب 11 رکعت است که به صورت 6 رکعت نماز جداگانه خوانده می شود و از میان این 6 رکعت خواندن نماز شفع دارای ارجحیت بیشتری است بنابراین شما می توانید در صورت کم بودن وقت فقط به خواندن نماز شفع اکتفا نمایید.
  • زمان خواندن این نماز از نیمه شب تا فجر صادق می باشد که خواندن این نماز در وقت سحر دارای فضیلت بیشتری است.
  • نماز شب جزء نمازهای مستحب است از این رو می توانید این نماز را به صورت نشسته بخوانید.
  • اگر تمایل دارید نماز شب را به صورت نشسته بخوانید بهتر است که هر دو رکعت آن را یک رکعت نماز ایستاده در نظر بگیرید. که در این صورت باید 8 بار دو رکعت نماز نشسته بخوانید که هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در مجموع 16 رکعت نماز به نیت نماز شب خوانده می شود و دوبار 2 رکعت نماز که هر دو رکعت به یک سلام به نیت نماز شفع خوانده می شود و دوبار 1 رکعت که هر 1 رکعت به یک سلام و به نیت نماز وتر خوانده می شود.
  • توجه داشته باشید که اگر در حالت مریضی و اظطرار هستید می توانید نماز شب را به صورت نشسته و در همان 11 رکعت بخوانید.
  • شخص مسافر می تواند نماز شب را قبل از نیمه شب بخواند.
  • اگر شخصی می ترسد برای خواندن نماز شب خواب بماند می تواند قبل از نیمه شب این نماز را بخواند. این حکم برای کسانی است که برای خواندن نماز شب بعد از نیمه شب دارای عذری می باشند مانند پیرمردان.
  • می توانید در رکعت های نماز شب فقط به خواندن سوره حمد اکتفا کنید.
  • خواندن قنوت در رکعت های دوم مستحب است.
  • نماز وتر را می توانید بدون خواندن قنوت به جا آورید.
  • خواندن 11 رکعت نماز شب در یک نوبت ضروری نیست و می توانید 11 رکعت را در 2 یا 3 نوبت بخوانید.
  • در روایت آمده است که می توانید نماز شب را در صورتی که باعث آزار و اذیت اهل خانه نشود با صدای بلند بخوانید.

خواندن نماز شب

۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.